2018. nov 16.

Esküvői testfestés

írta: Czidlina Ildikó
Esküvői testfestés

minta9.jpg

Egyre népszerűbb itthon is az esküvői vagy alkalmi testfestés.

Indiában régóta komoly hagyománya van, és még ma is fontos részét képezi az esküvői rituálénak az un. mehndi ceremónia, amikor összegyűlik a család, a barátok, és színes, vidám, hosszú szertartás keretében feldíszítik az ifjú párt, elsősorban persze a menyasszonyt. Ott a hagyományos barna hennát használják, és aprólékos, sűrű mintákba rejtett szimbólumokkal kívánnak nekik bőséget, szerencsét, egészséget.

Európában kevésbé népszerű a barna testfestés, főleg a különleges alkalmakon, viszont egyre nagyobb teret hódít a fehér és/vagy csillámos testfestés, ami  tökéletes kiegészítője lehet a fehér menyasszonyi ruhának, és látványosan kiemeli a női szépséget.

Mivel fehér henna nem létezik, ki kellett találni különböző alternatív lehetőségeket, amikkel szépséges minták készülhetnek a nagy napra.

  • Keverhetünk bőrbarát kozmetikai ragasztót fehér testfestékkel, amit kis tölcsérbe töltve ugyanúgy dolgozhatunk, mint egy hennafestésnél. (Ez látható a fenti képen)
  • Ennek egy B. variációja a natúr zselé összekeverése fehér és/vagy csillámos zselével. Ez a két megoldás gyönyörű, vékony vonalú hennamotívumok felvitelére is alkalmas, viszont nem tartós. Addig marad a bőrön, amíg víz nem éri. 
  • Van azonban tartósabb módszer is, ami lehetővé teszi, hogy akár a szertartás előtti napon elkészüljön a testfestés, és biztos fent marad, még a menyasszonytánc idején is. Az egyik ilyen a bőrbarát, alkoholos testfestékkel, és sablonokkal elkészített ünnepi motívum. Elegáns ünnepi mintákból összeállítva, esetleg néhány strasszkővel megbolondítva exkluzív testdísz festhető
  • Ha pedig valaki jobban kedveli a ragyogó, csillogósabb mintákat, annak a csillámtetováláshoz hasonló elegáns minták készülhetnek, akár sablonnal, akár szabadkézi rajzzal.

eskuvoi.jpg

Sablonnal és alkoholos testfestékkel készült egész karos dísz.

alkalmi_dekoltazs.jpg

Ez is sablonnal készült, de csillámport és több követ használtunk hozzá.

vizsgamunka.jpg

És ha igazán egyedit szeretnél, akkor készülhet szabadkézi alkotás, ragasztó és csillámporok segítségével.

Persze nem csak esküvőre készítünk egyedi, elegáns testfestéseket. Szülinapi party, lánybúcsú, bál, fesztiválok - bárhol kiragyoghatsz a tömegből egy különleges mintának köszönhetően.

További információk és bejelentkezés: 30/833-9865 vagy varazslatoshenna@gmail.com

Szólj hozzá

esküvő hennafestés esküvői testfestés varázslatos henna henna komárom alkalmi testfestés mehndi mehndi ceremónia sablonos testfestés