2020. ápr 21.

Bevezetés a hennás hajfestésbe

írta: Czidlina Ildikó
Bevezetés a hennás hajfestésbe

2019.decemberében festettem először hennával a hajamat. És azóta még négyszer... 

Igen, négyszer... Iszonyú gyorsan nő a hajam (szerencsére!), kb. 3 hét alatt már csúnya lenövésem van, és a vörösben nem mutat túl jól az ősz tő :(

Vagyis gyűlnek a tapasztalataim szépen, és egyre több kérdést kapok a növényi hajfestéssel kapcsolatban a facebook oldalon. Hogy ne kelljen mindig külön-külön válaszolgatnom, úgy döntöttem, leírok mindent, amit tudok, aztán használjátok sikerrel, kedvetekre.

Indulhatunk? Jöjjön hát a BEVEZETÉS!

Az első, és legfontosabb kérdés, amit fel kell tenned magadnak, mielőtt belevágsz:

BIZTOS, HOGY KÉSZEN ÁLLSZ A NÖVÉNYI HAJFESTÉSRE?

Nem, nem akarlak lebeszélni róla. Sőt! De tudom, hogy nem könnyű és nem gyors az átállás, és a festés is sokkal időigényesebb, mint a hagyományos hajfestékkel történő. Tehát nem árt, ha minden részlettel tisztában vagy:

1. Ha eddig hagyományos hajfestéket használtál, szünetet kell tartanod a hennafestés előtt.A legideálisabb, ha kivárod, amíg lenő az előző hajszíned, de ez általában nagyon sok idő.... Ha ez nem megy, akkor is várj legalább 1-2 hónapot, hogy a festék minél jobban lekopjon a hajadról. Minél vegyszermentesebb a hajad, annál jobban meg fog tapadni rajta a növényi festék. Szóval TÜRELEM!!!!

2. A henna vörösre festi a hajat.(Világosítani nem tudja!!!)  A végső árnyalat az eredeti hajszíntől, az ősz haj mennyiségétől függ.  VIGYÁZZ! NINCS többféle színű henna, annak ellenére, hogy a kereskedelemben kapható sokféle színárnyalatot ígérő "henna" hajfesték erre enged következtetni! (Olvasd el itt, és legyél óvatos!)    A következő részben írok majd a hennával és egyéb növényi porokkal elérhető különböző árnyalatokról...

3. A hennás hajfestés IDŐIGÉNYES dolog, mert

      - a bekevert pasztát pihentetni kell min. 2-3 órán át (de lehet akár egy éjszakán át is)

      - a felvitt pasztát fent kell hagyni a hajon legalább 3 órán át

      - az öblítés is jóval hosszabb, alaposabb kell legyen, mint az eddigi festékeddel

Miért jó mégis a növényi hajfestés?

Mert nem viszel fel a hajadra durva kemikáliákat, mert roncsolás helyett táplálod, erősíted a hajadat és a fejbőrt, mert a henna nem kopik ki a hajból, hanem véglegesen beszínezi, tehát sokkal tartósabb is.

Ja, és ráadásul még olcsóbb is, mint a divatos, szintetikus hajfestékek...

A lényeg: ez egy MÁS ÚT, egy másik világ, sok-sok előnnyel, de csak akkor érdemes nekikezdeni, ha biztos vagy benne, hogy kitartasz, és végigcsinálod.

Én is sokat hezitáltam előtte, mert találtam magamnak egy olyan hajszínt, amit nagyon imádtam, de egyre jobban aggasztott a rengeteg vegyianyag, amit a hajszálakon keresztül a szervezetembe juttattam. Sokáig gyűjtögettem az infókat, kerestem a megbízható forrásokat, míg végül egyetlen mondat billentett át a hennás festés felé:

"Mikor fontosabb számodra az egészség, mint a hiúság,

felkészültél a növényi hajfestésre".

 

Szerintem érdemes neked is ezt mérlegelned! ;)

Folyt.köv. a különböző növényi porokról, és az ezekkel elérhető különböző színárnyalatokról.

Ha kérdésed van, üzenhetsz itt a blog alatt, a facebook oldalon vagy a varazslatoshenna@gmail.com email címen.

 

Szólj hozzá

hajfestés hennafestés egészséges haj fő az egészség növényi hajfesték hennás hajfestés hajfestés hennával természetes hajfesték kemikáliák nélkül természetes hajszínek