2020. ápr 24.

Hajfestés hennával 3. rész

írta: Czidlina Ildikó
Hajfestés hennával 3. rész

Beszéljünk az alapanyag minőségéről

Ööööööö..... azt hittem, ez egy egyszerű blogbejegyzés lesz. Pár infó, néhány kép, és kész....

Ehhez képest már fél órája ülök a fehér felület előtt, és azon dilemmázom, hogy laza, dumcsizós, szlenges legyen vagy inkább komoly hatású, precíz, olyan kis okoska :D :D :D

Aha, igen... a kettő között. Köszi!!!! 

Nnnnnna. Kezdjük azzal, hogy kihagyom a botanikát. Sok helyen megtalálható az infó, hogy milyen növény is a hennacserje, hol él, és milyen klassz színezőanyaga van. 

hennacserje.jpg

Lawsonia inermis - hennacserje

A hennaleveleket összezúzzák, és ha a por savas közegbe kerül (például a hennapaszta összetevői által), megszínezi a fehérje (protein) tartalmú anyagokat. A lawsone vagy lavsonia nevű vegyület kémiai reakcióba lép a bőr vagy haj fehérjéivel – a keratinnal. Ezért alkalmazható a bőr és haj színezésére több, mint 5ooo éve.

Ez a vegyület először narancsvörösre színezi a bőrt és a hajat is, majd a szín később sötétedik: barnává, barnásvörössé válik. Ha a hennapaszta színezőanyagban gazdag volt, a minta élénk színű lesz, és hosszabb ideig megmarad.

Mitől függ, hogy mennyire hatékony színező a hennapor?

Attól, hogy a leveleknek melyik része kerül bele. Minél zsengébb levele kerül szüretelésre, és minél többször át van szitálva szárítás és őrlés után, annál magasabb minőségű, szebb színt eredményező paszta keverhető belőle.

hennamalom.jpgHatalmas malomkővel őrlik a hennaport 

Testfestéshez érdemes magas minőségű, biztos forrásból származó hennaport vásárolni, mert így remélhető csak, hogy valóban csodás színű minták születhetnek a kezeink nyomán.

Hajfestéshez nem feltétlenül szükséges prémium hennapor, bár természetesen az is bátran használható. De hajfestékhez tökéletesen megfelel a kicsit öregebb levelekből őrölt por, ami nincs olyan sokszor átszitálva, mint a testfestéshez használt. Ez az egyszerűbb előállítási folyamat kicsit olcsóbbá teszi ezt a hennaport.

DE! Hajfestéshez való hennaport is ajánlott megbízható forgalmazótól vásárolni, és ebben a kategóriában is garantált minőséget használni.

Na igen. A következő kérdés gondolom az, hogy ki a megbízható forgalmazó.

Nyilván több ilyen is van, ki-ki megtalálhatja a számára szimpatikusat vagy árban legjobban megfelelőt.  Namármost: ez itt  nem a reklám helye :D , ezért nem fogok konkrét neveket mondani... (Privátban súgok szívesen ;) ) Én két forgalmazó hajfestő porát ismerem, nekem ezek nagyon beváltak, ezért én már nem kísérletezek tovább. 

Számos öko, bio, natura webshopban találsz hajfestő hennaport. Keresd meg a számodra elfogadhatót (árban, minőségben, kiszolgálásban, információ átadásban...), és aztán hennára fel!

hennapaszta_hajfesteshez.jpg

Hajfestéshez bekevert nagy adag pasztám

A hennás hajfestés nagy kaland!

  • Nagyobb mennyiségű paszta
  • nagyobb tölcsér (én habzsákból szoktam a fejemre nyomni...),
  • hosszabb hatóidő, 
  • nulla ammóniaszag a fürdőszobában,
  • élettel teli, gyönyörű színű, egészséges haj...

Mi kell még? 

Remélem, tudtam annyi infót és bíztatást adni ezzel a 3 cikkel (az előzőeket megtalálod itt  ), hogy sikerüljön döntésre jutnod, ha eddig hezitáltál is.

Maradt még kérdésed? Szerinted én tudok rá válaszolni? :D

Akkor üzenj, kérdezz bátran! (Varázslatos henna a facebookon vagy a varazslatoshenna@gmail.com címen)

Ha kipróbáltad, mutasd meg lécci az eredményt és oszd meg a tapasztalataidat, biztos hasznos lesz másoknak is.

 

Szólj hozzá

hennafestés növényi hajfesték ammónia nélkül hennás hajfestés hajfestés hennával hennás hajfesték természetes hajfesték