2018. nov 16.

Fekete henna NINCS!

írta: Czidlina Ildikó
Fekete henna NINCS!

...de vannak alternatív megoldások helyette

Sokan keresik a “fekete hennát”. Egyrészt azért, mert annak a színe jobban emlékeztet a hagyományos tetováláséra. Másrészt mert sajnos gyakran találkozni ilyennel strandokon, rendezvényeken, sok esetben ismertebb, mint a hagyományos henna.

De igazából FEKETE HENNA NINCS!

Amit “fekete henna” készítéséhez használnak, az egy szintetikus vegyület. Akár henna porhoz, akár más porszerű anyaghoz hozzákeverik a PPD nevű színező anyagot, ami így fekete nyomot hagy a bőrön.  A PPD a Para-Phenylenediamine nevű vegyület rövidítése, és akár nagyon súlyos allergiás reakciókat is okozhat.  Szerencsés esetben csak bőrpír és viszketés jelentkezik, de számos olyan eset is ismert, amikor égési sérüléshez hasonló gennyes seb keletkezett a minta alatt.

Célunk nem a rémisztgetés, de szeretnénk, ha mindenki óvatosabb lenne. Olvass utána, számos anyagot találsz a neten a témában. Egyet mutatunk példaként: Szétégette a bőrét a henna tetoválás…

Mégis fekete mintát szeretnél?

 

Van megoldás: válaszd a bőrbarát, erre a célra kifejlesztett testfestéket, amivel gyorsan szép mintákat lehet varázsolni a bőrre. Gyors száradás, 7-14 nap tartósság, vízálló felület.  (Bővebben lásd itt…)

Éééééés, talán hamarosan tudok neked ajánlani biztonságos alternatívaként JAGUA festést.

A jagua egy kis méretű trópusi fa,és az éretlen gyümölcs leve tartalmaz egy fekete festékanyagot, amivel biztonságosan festhető a bőr, és a minta 10-14 napig tartós.

Felvitele hasonló módon történik, mint a hagyományos hennának: tölcsérből, szabadkézi mintákat alkotunk vele, és az eredmény a tetováláshoz hasonló, fekete színű motívum lesz.

Most kezdtünk el megismerkedni vele, kicsit még gyakorlok, aztán jelentkezem egy jagua mesével is ;)

 

 

Szólj hozzá

hennafestés fekete henna ppd allergiás reakció bőrbarát testfesték jagua